20 mája 2012

ČOKOLÁDOVO KÁVOVÉ MUFFINY-MUFFINS CAFE CHOCO

Množstvo surovín je na 26 malých muffinov.

Suroviny:

1 dl teplého mlieka
2 polievkové lyžice instantnej kávy
50 g rozpusteného masla
1 vajce
150 g polohrubej múky
70 g jemného kryštálového cukru( ja používam hnedý cukor vo všetkých receptoch, biely už ani nekupujem).
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1 čajová lyžička škorice
štipka soli
50 g nasekanej čokolády+ na ozdobu

Postup:

1. Vymastiť formičky troškou oleja a vyhriať rúru na 180°C.
2. Preosiať múku,pridať, cukor, sódu, škoricu a soľ.
3. Zmiešať mlieko, kávu, maslo a vajce.Postačí ručne metličkou, pretože nie je potrebné vyšľahať cesto na penu.
4. Vyliať tekutiny do múčnej zmesy a vymiešať na hladké cesto, pridať čokoládu.
5. Formičky naplniť do trištvrte a ozdobiť kúskom čokolády.
6. Piecť 10 minút.

Bon Appétit. 

Version française

La quantité des ingrédients est pour 26 petites muffins.

Ingrédients: 
1dl de lait chaud
2 cuillères de soupe de café soluble
50g de beurre fondue
1 œuf
150g de farine
70g de sucre de canne
1 cuillère à café de bicarbonate de soude
1 cuillère à café de cannelle
un pince de sel
50g de chocolat hache  + un peu de chocolat pour la décoration




1)Beurrez les moules à muffins et préchauffez le four à 180°C.
2)Tamisez la farine. Ajoutez le sucre,bicarbonate de soude,cannelle et sel.
3)Mélangez les ingrédients liquide sans trop fouetter.
4)Versez en une seule fois la préparation liquide sur les ingrédients sec et mélangez.
5)Remplissez les moules à trois quart et décorez chacun avec un morceau de chocolat.
6)Enfournez les pendant 10 minut.


Dobrú chuť.
 

0 komentárov:

Search

Načítava sa...

About Me

Moja fotografia
Ceresnicka na torte
Slovenka zijuca uz peknych par rokov vo Francuzsku v Parizskom regione, s manzelom, 1,5 dcerou a dvomi pojasenymi kocurmi. Som vyucena cukrarka, momentalne na materskej. Pecenie aj varenie je mojou velkou zalubou, rovnako ako fotenie a preto aj vznikol tento blog.
Zobraziť môj úplný profil